Rendszerüzenet

EFOP-2.2.25Sajtóközlemény

 

Lezárult a „Támogatott lakhatás kialakítása és a nappali ellátás fejlesztése” c. projekt az Immánuel Otthonban

 

2023/12/19

 

A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona, Általános Iskolája, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája több mint 30 éve nyújt komplex szolgáltatásokat súlyosan, halmozottan élő fiatalok számára. Jelen projekt célja a nyújtott szolgáltatások körének bővítése és magasabb szintre emelése.

 

Az EFOP-2.2.25-22-2022-00025 azonosítószámú, „Támogatott lakhatás kialakítása és nappali ellátás fejlesztése a DNRE Immánuel Otthon és Iskolában” c. projekt keretében bővült az intézmény szolgáltatási köre: 10 fő számára alakítottak ki támogatott lakhatási férőhelyeket Debrecenben, a Méliusz tér 6. sz. alatti ingatlanon. Az épület a projekt keretében került megvásárlásra. A műszaki tervezési feladatokat követően indult el a kivitelezési tevékenység, amely a meglévő épület átalakítását, felújítását és bővítését jelentette. A beruházás során 7 szobás, 10 férőhelyes, akadálymentes lakóotthon valósult meg, emelet ráépítéssel, modern és energiatakarékos gépészeti rendszerek alkalmazásával, megújított zöldfelületekkel.

 

A projekthez kapcsolódóan egy speciális traverz emelő rendszer került beszerzésre a Pacsirta u. 51. sz. alatti ingatlant érintően, a nappali ellátás fejlesztése érdekében.

 

A projekt sikeres megvalósítását projektmenedzsment szervezet és műszaki ellenőrök támogatták. A projekt 189,54 millió Ft vissza nem térítendő támogatással valósul meg, a projekt lezárására 2023.12.31. napon kerül sor.

 

A fejlesztés eredményeként 10 férőhelyes támogatott lakhatási szolgáltatás jön létre az Immánuel Otthon és Iskolában.

 

A projektről bővebb információt a www.immanuelotthon.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Juhász Zsófia igazgató

Tel: +36 30 6332859

email: juhasz.zsofia@immanuelotthon.hu
Sajtóközlemény

 

Elindult a Támogatott lakhatás kialakítása és a nappali ellátás fejlesztése c. projekt az Immánuel Otthonban

 

2023/04/14

 

Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona, Általános Iskolája, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája több mint 30 éve nyújt komplex szolgáltatásokat súlyosan, halmozottan élő fiatalok számára. Jelen projekt célja a nyújtott szolgáltatások körének bővítése és magasabb szintre emelése.

 

Az EFOP-2.2.25-22-2022-00025 azonosítószámú, „Támogatott lakhatás kialakítása és nappali ellátás fejlesztése a DNRE Immánuel Otthon és Iskolában” c. projekt keretében bővül az intézmény szolgáltatási köre: 10 fő számára alakítanak ki támogatott lakhatási férőhelyeket Debrecenben, a Méliusz tér 6. sz. alatti ingatlanon. Az épület a projekt keretében került megvásárlásra. A műszaki tervezési feladatokat követően választják ki a kivitelezőt. A beruházás során 7 szobás, 10 férőhelyes, akadálymentes lakóotthon valósul meg, a jelenlegi épület teljes felújításával, átalakításával, emelet ráépítéssel, modern és energiatakarékos gépészeti rendszerek alkalmazásával, megújított zöldfelületekkel.

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt során továbbá egy speciális traverz emelő rendszer kerül beszerzésre a Pacsirta u. 51. sz. alatti ingatlant érintően, a nappali ellátás fejlesztése érdekében.

 

A projekt megvalósulásához projektmenedzsment szervezet, műszaki ellenőrök kapcsolódnak. A projekt 189 536 968 Ft vissza nem térítendő támogatással valósul meg, a támogatás intenzitása 100%. A projekt lezárására 2023.12.31. napon kerül sor.

 

A fejlesztés eredményeként 10 férőhelyes támogatott lakhatási szolgáltatás jön létre az Immánuel Otthon és Iskolában.

 

A projektről bővebb információt a www.immanuelotthon.hu oldalon olvashatnak.”

 

További információ kérhető:

Juhász Zsófia igazgató

Tel: +36 30 6332859

email: juhasz.zsofia@immanuelotthon.hu