Rendszerüzenet

Fenntartó

Fenntartónk a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség

A rendszerváltástól napjainkig számtalan területen színesedett a Nagytemplomi Gyülekezet élete. A templom elsősorban istentiszteleti hely, ezért az istentiszteletek jelentik a legfontosabb alkalmakat gyülekezetünk életében.

A Nagytemplomi gyülekezetben minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő csoportot: a legkisebbeket a Baba-Mama Klubba várjuk, az óvodás-és kisiskolás korosztály számára minden héten hittanórákat és gyermekistentiszteleteket tartunk, a felső tagozatos diákok és középiskolások számára pedig havi rendszerességgel külön alkalmat tartunk Tizenévesek istentisztelete címmel. A felnőtt korosztály számára a Bibliaiskola és a bibliakörök teszik lehetővé a közösség megtapasztalását.

Minden vasárnap három istentiszteleti alkalomra hívjuk és várjuk a testvéreket: a 8 órás alkalom a Nagytemplom imatermében kínál lehetőséget a reggeli elcsendesedésre, a 10 órakor kezdődő istentiszteleten hetente több százan gyűlünk össze és hallgatjuk Isten Igéjét a Nagytemplomi lelkipásztoroktól és alkalmanként vendég Igehirdetőktől. A vasárnap esti, 18 órás istentiszteleten a gyülekezet zenekara szolgál, ahol az Igehirdetés mellett bizonyságtételt és buzdítást is rendszeresen hallhatunk a Nagytemplomi közösség ifjabb tagjaitól.

Fontos nemzetközi kapcsolatokat ápolunk: testvérgyülekezeteink a határon túli magyar területeken, valamint Németországban, Dél- Koreában és az Egyesült Államokban is fellelhetőek.

Számos intézményt alapított a gyülekezetünk. Az Immánuel Otthon és Iskolában halmozottan sérült gyermekek és fiatalok számára nyújtunk komplex szolgáltatásokat. A Nyitott Ajtó Szociális Központ az idősebb korosztály tagjai számára szeretetszolgálatként nyújt nappali, szociális ellátást, a Nyitott Ajtó Támogató Szolgálat pedig otthonukban nyújt segítséget a súlyos betegségekkel, fogyatékkal élő testvérek számára. A „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében a fedél nélkül maradt embertársaink számára kínálunk étkezési-és tisztálkodási lehetőséget, a téli krízisidőszakban pedig minden héten több száz adag meleg ételt osztunk szét közöttük.

 

A Fenntartó elérhetőségei az alábbiak: 

Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség
Cím: 4026 Debrecen, Piac u. 4-6.
Telefon/fax: +36 (52) 614-160
Honlap: www.nagytemplom.hu
E-mail cím: nagytemplom@reformatus.hu